Elektrická fritéza - 2 x 17 Litrů - s podstavcem
Elektrická dvojitá fritéza RCEF 15D od Royal Catering je v tomto kompletu dodávaná spolu s podstavcem, který vám zajistí pohodlnou výšku pro umístění
fritézy. Takto vybaveni můžete fritézu okamžitě začít používat k přípravě pokrmů například v hotelu, stánku rychlého občerstvení, na společenských akcích nebo na městských trzích.
Tato fritéza pro gastronomické provozy pojme až 2 x 11 litrů oleje a disponuje celkovou kapacitu 2 x 17 litrů. Je určena pro profesionální použití ve velmi širokém rozsahu a hodí se především k fritování ryb, malého občerstvení a hranolků. Fritéza má podlouhlý tvar, a proto v ní lze smažit ryby také vcelku.
Dva vyjímatelné topné prvky, každý disponuje příkonem 3.000 wattů, zvládnou velmi rychle zahřát celou olejovou náplň na její maximální teplotu 200 °C. Při vyjmutí topného prvku z fritézy vypne zabudovaný ochranný spínač automaticky zařízení, díky čemuž se předchází nehodám. Obě fritézy je možné používat nezávisle na sobě, to dává možnost připravovat rozdílné pokrmy při různých teplotách současně.
Fritovací koše u elektrické fritézy mají rozměry 29 x 21 x 14 cm a každý je opatřen tepelně izolovaným držadlem. Drobky, které při fritování odpadají z fritovacího koše, propadávají dále do tzv. studené zóny na dně nádoby a dále se již nepřepalují. Olejová náplň ve fritéze si tak uchovává svoji přirozenou chuť.
Kryt fritézy má moderní design a byl vyroben z ušlechtilé oceli. Je tak nejen zárukou dlouhé životnosti, ale nerezová ocel splňuje rovněž hygienické požadavky pro styk s potravinami. Hladké povrchy fritézy a vyjímatelný topný prvek umožnují snadné čištění a mytí přístroje. Fritéza je dále opatřena výpustným kohoutem pro pohodlné a rychlé vypuštění celé olejové náplně.
Optimální výsledek přípravy pokrmů zajišťuje velmi citlivý termostat, který reguluje teplotu. Dosažení nastavené provozní teploty probíhá rychle a šetrně. Víko na fritéze také částečně omezuje únik tepla zevnitř fritézy a zároveň brání stříkání oleje do okolí při smažení.
Podstavec s prostornou pracovní plochou 62 x 42 cm nabízí pro gastro-provozy dostatek místa pro umístění dvojité fritézy. Stůl je konstrukčně navržen a koncipován v první řadě pro umístění fritézy, mimoto je možné jej využít i jako stůl pro vaflovač, mlýnek na maso nebo i jako stůl pro kuchyňské vybavení. Dodatečnou odkládací plochu tvoří ve spodní části police, kam je možné odkládat ostatní kuchyňské vybavení tak, aby bylo stále po ruce.
Podstavec je koncipován pro vysoké zatížení až do 150 kg, proto je vhodný především pro těžké kuchyňské zařízení jako fritézy, dále může být využit pro libovolné kuchyňské potřeby. Podstavec je konstruován a vyroben z ušlechtilé oceli. Tento materiál zaručuje především dlouhou životnost a stabilitu konstrukce. Ušlechtilá ocel je ideálním materiálem především pro profesionální zpracování potravin.
Podstavec z nerezové oceli pro fritézy je vybaven výškově nastavitelným podnožím, to umožňuje přizpůsobit stůl individuálním požadavkům. Možnost výškového seřízení jednotlivých nohou podnoží mimoto umožňuje přesně vodorovně seřídit celý stůl i na nerovné podlaze. Jednoduchá konstrukce podstavce umožňuje rychlé složení i rozložení celého stolu jen s pomocí několika úkonů.
Velmi stabilní konstrukce podstavce z ušlechtilé oceli dává především fritézám bezpečnou oporu při používání. Podstavec je vyroben z kvalitní nerezové oceli, což umožňuje jeho snadné čištění a údržbu.