Chraňte Vaše potraviny a prodlužte jejich trvanlivost pomocí vakuovacího zařízení RCVG-32E. Vzduchotěsně skladované maso, zelenina, byliny a také omáčky si uchovávají dlouhodobě svoji čerstvost. Současně představují základ, se kterým můžete po dlouhou dobu připravovat chutné pokrmy v restauracích, hotelech nebo při společenských událostech v rámci cateringu. Vakuové skladování potravin či jiných produktů jako je kosmetika nebo elektronické součástky šetří prostor a chrání je před prachem a špínou.
Vakuovačka RCVG-32E od Royal Catering vysaje všechen vzduch z plastového sáčku, do kterého před tím byly umístěny pokrmy či jiné zboží. Uzamykací mechanismus zajistí, že se vak nepoškodí a nebude unikat žádný vzduch. Velikost balící folie lze zvolit individuálně až do šířky 32 cm. Je-li dosaženo vakua, bude otvor sáčku bezpečně uzavřen pomocí 3 mm širokého svarového spoje. Trvanlivost potravin se prodlužuje díky zabránění oxidace, během které se jinak vytvářejí plísně a bakterie. Potraviny tak zůstávají déle čerstvé a zmražené mohou být skladovány i několik měsíců.
Kryt vakuového zařízení je z ušlechtilé oceli a ABS plastu, přičemž zařízení splňuje nejvyšší hygienické standardy. V zařízení se nachází praktická přihrádka na role, ve které můžete uložit role fólie, jež lze pro vakuování nastříhat na sáčky různé velikosti. Vakuové zařízení má snadné ovládání skrze digitální dotykový LED panel, který umožňuje přesné a opětovné výsledky.
Vakuové zařízení nabízí řadu funkcí, s nimiž můžete bezpečně zabalit své zboží. Při Vakuum-funkci probíhá vakuování a uzavření produktu v rámci jedno pracovního chodu. V případě potřeby je možné zastavit vakuovací proces skrze opětovné stisknutí tlačítka. Speed-funkce nabízí volbu mezi nízkou a vysokou rychlostí vakuování. Canister-funkce nabízí možnost vakuování skrze hadici napojenou na nádržku.
Funkce Food umožňuje přizpůsobit proces vakuování na suché nebo mokré pokrmy. Výchozí nastavení rychlosti vakuování a svařovací teploty odpovídá příslušným stavům potravin. Puls-funkce umožňuje ruční nastavení vakuování, během kterého mohou být tlak a délka vakuování individuálně regulovány. To je zvláště výhodné u potravin a předmětů, které jsou citlivé na tlak. Mimo to je možné provést pouze Seal-funkci, během které je folie obalu pouze svařena.
Vzduchotěsně balené potraviny mohou být uskladněny a zamraženy, rovněž jsou ale také vhodné na šetrné vaření metodou sous-vide. Během ní jsou vzduchotěsně balené potraviny připravovány až sedm hodin při mírné teplotě 55 až 60 ° C. V rámci této metody rovnoměrného vaření si potraviny uchovávají své výživné látky a rozvíjejí svou plnou chuť.