Kráječem masa nařežete veškeré přílohy na stejně velké plátky.
Ať už pro saláty, těstoviny nebo hovězí stroganov – maso nakrájené na proužky je součástí mnoha pokrmů. Nejefektivnější metodou pro rovnoměrný řez je kráječ masa od Royal Catering, specialistů na gastronomické potřeby. Za několik sekund jsou připraveny velké množství žádoucích proužků, které můžete použít do svých jídel. Ale také pro přípravu na další zpracování v mlýnku na maso stroj nakrájí až 250 kg/h rovnoměrné proužky z hovězího, kuřecího nebo vepřového masa.
Kráječ na maso pro přípravu stejných plátků masa
Konstrukce kráječe na maso je stejně tak jednoduchá, jako i efektivní. Plášť z odolné a potravinově konformní ušlechtilé ocele splňuje veškeré hygienické gastronomické standardy a nabízí nezbytnou stabilitu při zpracování velkého množství masa. Zpracování masa usnadňuje velká odkládací plocha, na kterou je možné nařezané potraviny odkládat. Produkty jsou přiváděny k otáčejícím se čepelím otvorem s ochranným krytem; čepele se otáčejí rychlostí až 96 ot/min a snadno tak nařežou maso na rovnoměrně stejné plátky. Pod čepelemi je třeba připravit nádobu, ve které se budou plátky masa shromažďovat.
Středobodem kráječe masa je řezací jednotka se 2 řadami nožů a celkem 50 noži. Díky pevné šířce řezu 3 mm zaručuje rovnoměrné zpracování masa. Řezné válce s rovnoměrně rozmístěnými noži jsou umístěny v robustním ocelovém rámu, který je zcela zasunut do kráječe masových proužků. Tam je řezací jednotka poháněna strojem a plynule odřezává proužky z plátků masa, které jsou do stroje vkládány.
Výměna řezacího kotouče je absolutně bezpečná. Po nadzvednutí krytu s plnicím otvorem se motor automaticky zastaví. Takto se zabrání zranění při výměně čepelí i během provozu Kráječ masa je umístěn na čtyřech gumových nožkách, které snižují vibrace a zaručují příjemnou práci a stabilní ustavení.
Můžete krájet jakékoliv maso - vepřové, hovězí či drůbeží, to je zcela na vás; pro bezporuchový provoz a ty nejlepší možné výsledky musí být však maso zbaveno kousků kostí.