Kráječ na maso pro přípravu stejných plátků masa
Konstrukce kráječe na maso je stejně tak jednoduchá, jako i efektivní. Plášť z odolné a potravinově konformní ušlechtilé ocele splňuje veškeré hygienické gastronomické standardy a nabízí nezbytnou stabilitu při zpracování velkého množství masa. Zpracování masa usnadňuje velká odkládací plocha, na kterou je možné nařezané potraviny odkládat. Produkty jsou přiváděny k otáčejícím se čepelím otvorem s ochranným krytem; čepele se otáčejí rychlostí až 96 ot/min a snadno tak nařežou maso na rovnoměrně stejné plátky. Pod čepelemi je třeba připravit nádobu, ve které se budou plátky masa shromažďovat.
Hlavní částí kráječe na maso je řezací ústrojí, které se nachází uvnitř zařízení. Má pevnou šířku řezu ostří a zaručuje tak rovnoměrné zpracování masa. Společnost Royal Catering nabízí šířky čepelí 3 mm (součástí dodávky), 4 mm nebo 5 mm. Řezací kotouče s rovnoměrně umístěnými noži se nacházejí v pevném ocelovém rámu, který se celý zasouvá do řezačky masa. Zde je strojem poháněno řezací ústrojí, které následně nařeže plátky z masa, které se zde nachází.
Výměna řezacího kotouče je absolutně bezpečná. Po nadzvednutí krytu s plnicím otvorem se motor automaticky zastaví. Takto se zabrání zranění při výměně čepelí i během provozu Kráječ masa je umístěn na čtyřech gumových nožkách, které snižují vibrace a zaručují příjemnou práci a stabilní ustavení.
Můžete krájet jakékoliv maso - vepřové, hovězí či drůbeží, to je zcela na vás; pro bezporuchový provoz a ty nejlepší možné výsledky musí být však maso zbaveno kousků kostí.