Výkonná vodní lázeň ze sortimentu potřeb pro gastronomii značky Royal Catering
Bain Marie funguje na principu konvekce: Topné těleso ohřívá vodu, která se nachází mezi zařízením a GN nádobami, a teplo skrz ní postupuje do GN nádob. Výsledkem je, že lze takto nejen účinně ohřívat i jemné potraviny, ale také je dlouhodobě udržovat na požadované teplotě , aniž by došlo k jejich připálení.
Bain Marie zaujme především velkým plnicím objemem. 3 gastronádoby (GN 1/2) s víkem pojmou velké množství potravin, které se mají paralelně ohřívat nebo udržet teplé. To šetří spoustu času a je výhodou obzvláště při přípravě velkých akcí nebo během špičkových hodin v restauracích, jídelnách a hotelech. Do této vodní lázně však můžete vložit GN nádoby jiné velikost, které lze vzájemně kombinovat.
Efektivní topné těleso o výkonu 2000 W vodu rychle ohřeje na požadovanou teplotu. Automatický termostat, který se zapíná otočným regulátorem, umožňuje přesné nastavení teploty mezi 30 - 110 °C. Víko z tvrzeného skla chrání pokrmy před znečištěním, udržuje spolehlivě jejich teplotu a zároveň umožňuje jejich optimální prezentaci. Tato Bain Marie je dále vybavena vypouštěcím kohoutem, který usnadňuje její plnění, vypouštění a čištění.
Vodní lázeň Bain Marie je kombinací promyšleného designu a odolné konstrukce, tudíž je spolehlivým pomocníkem nenáročným na údržbu. Je vyrobena z vysoce kvalitní ušlechtilé oceli, díky čemuž je odolná vůči korozi. Tento materiál je zdravotně neškodný, díky extrémně hladkému povrchu se snadno čistí, a je tedy velmi hygienický. Ušlechtilá ocel je pevná, odolná a má dlouhou životnost. Gumové nožičky zajišťují bezpečnou pozici a zabraňují poškrábání podlahy.